Marika Kivinen on opiskellut laulua Turun Konservatoriossa sekä Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Hänen opettajinaan ovat olleet mm. Björn Blomqvist, Monika Hauswalter, Seppo Ruohonen, Ulla Raiskio sekä Sirja Multamäki. Hän on osallistunut mm. Prof. Franz Lukasovskyn mestarikursseille. Tällä hetkellä hän täydentää opintojaan Janet Williamsin (Berliini), Björn Blomqvistin (Maarianhamina) ja Ashley Staffordin (Lontoo) ohjauksessa.

 

Kivinen on opiskellut oopperanäyttelemistä mm. ohjaaja Ulrich Proschkan (Nürnberg, Saksa) mestarikursseilla ja ilmaisutaitoa Martina Roosin kurssilla. Hän on kantaesittänyt Christian Holmqvistin lauluteoksia ja esiintynyt liedlaulajana kotimaassa ja mm. Veronassa. Hän on tehnyt liedyhteistyötä mm. Laura Heikkilän ja Asta Onnilan kanssa. Hän on esittänyt kokeellista ääni-improvisaatiota ja esittänyt Jouni Bäckströmin säveltämää musiikkia lauluryhmän jäsenenä näytelmässä Medeia-materiaalia (TeAK 2008).   

 

Kivinen on esittänyt aarioita ja ensembleja mm. Mozartin, Puccinin, Bizet:n, oopperoista konserteissa Helsingissä ja Lontoossa. Hän on useamman vuoden ajan esiintynyt Porttikongioopperan konserteissa Taiteiden yönä Helsingissä yhdessä mm. Anna-Leena Widellin, Milla Tommilan, Jouni Bäckströmin ja pianisti Ilona Lambergin kanssa. Hän on opiskeluaikanaan esittänyt näyttämöllä mm. Didon (Purcell: Dido & Aeneas, Helsinki ja Lahti) ja Mrs. Nolanin (Menotti: The Medium, Metropolia) roolit ja on laulanut 2. Naisen (Mozart: Taikahuilu) roolin konsertti-esityksessä Helsingissä 2014. Keväällä 2017 hän esitti 2. Metsänymfin roolin Ooppera Fantasian produktiossa Helsingissä. 

Tulostettava CV: